El Despertar de Dagon [CAT]

El món sembla enfonsar-se, assolat per la malaltia, la guerra i la gana.
És hora de fer un pas i portar l'ordre predit als manuscrits antics.
Com a membre de l'Ordre Esotèrica de Dagon,
estàs en una missió per despertar un dels Antics.
El teu submarí 'Derleth' va cap a Y'ha-nthlei, l'illa enfonsada.
El teu viatge sembla segur, però a mesura que t'acostes al teu destí,
comencen a passar coses misterioses.
Alguns membres de la tripulació tenen malsons terrorífics,
però el gran desafiament ha de venir.
Un dels Profunds s'acosta a la teva nau.


Com explica Beaver8bit de Bobr.games a la darrera K&A Magazine, revista que no us heu de perdre si sou usuaris de un c64, les seves inquietuds i ganes no només de publicar jocs des de Bobr.games sinó també d'involucrar-s'hi, l'han portat a participar plenament en una història imaginativa basada en els mons d'H.P. Lovecraft. Lucasz, el seu veritable nom, ha publicat diversos títols de Vintage Computing Carinthia en un dels seus cartutxos, l'anomenat Space Collection, incloent el Space Planters i el Babylon's Ark. El contacte amb aquest grup era Logiker, col·laborador de la K&A Magazine i va ser amb ell amb qui va començar a idear la possibilitat d'aprofitar el motor d'aquest Babylon's Ark per a una aventura pròpia i col·laborativa amb diversos usuaris de la VCC. Després de valorar títols i "submergir-se" amb La trucada de Cthulhu i El fantasma sobre Innsmouth fent lo propi després amb jocs de taula influenciats amb el mateix autor, era qüestió llavors de crear una història i lligar-la amb la manera com funcionaria l'aventura i enginyeria-les per aprofitar el motor del Babylon's Ark, omplir-lo de puzles per afegir valor a aquesta mitjançant pistes inserides en els extres que porta el cartutx Underwater Collection, Bon8Bit volia que el joc fos revisitable i que tingués diferents finals, depenent de les decisions que s'han pres durant “el viatge”. Això és important per donar més vida al joc i no aparcar-lo un cop acabat. Ell mateix ens explica el seu viatge:
 

Per què Dagon i com crees la història? - En aquell moment, una de les idees per a la propera col·lecció de jocs de cartutxos era submergir-se sota l'aigua. L'aventura submarina em va portar immediatament a la ciutat submergida de R'lyeh, on l'etern Cthulhu ha esperat durant eons per despertar, perdut en els seus propis somnis blasfems. Per entrar a l'estat d'ànim adequat, vaig començar rellegint els contes 'La trucada de Cthulhu' i 'El fantasma sobre Innsmouth' de H.P. Lovecraft. El pla inicial era incloure Cthulhu a la glòria abandonada d'ell, però a mesura que avançava la història, es va triar una criatura una mica menys coneguda: Dagon. Abans de la història, vaig crear una llista de endevinalles que encaixarien amb el tema sota l'aigua/ombra i que poguessin adaptar-se bé al motor del joc. La fase següent va ser unir-los en un conjunt d'accions que tinguessin sentit. Tots els personatges i esdeveniments es van basar en la llista inicial de endevinalles, evolucionant durant el desenvolupament en alguna cosa més que marcadors de posició per a banderes i elements. Espero que amb tots els diàlegs el conjunt hagi aconseguit l'empaquetatge que buscava.
 

Un cop publicat El Despertar de Dagon, en Beaver8bit va decidir demanar col·laboració per traduir-lo a diversos idiomes i és aquí on ens arriba la seva petició que varem acceptar encantats. El mateix Will, el programador. ens explica la seva experiència:


El joc El Despertar de Dagon va ser un experiment molt interessant per a nosaltres, ja que involucrava un tema força fosc i de terror mentre mantenia el nostre estil de sprites força homogeni respecte als nostres jocs anteriors. A més a més del tema, l'equip també era diferent: per a la versió original en anglès, vam treballar junts amb Lukasz, Igor i Raffox per primera vegada, i va resultar genial! I després, vam tenir la idea de fer traduccions a altres idiomes, on vam cooperar amb molts usuaris nadius en l'idioma respectiu, com ara Bieno, Giuseppe, Hafsa i Miha. Vaig ser el responsable de codificar i vincular el joc que es basa en el concepte duna aventura basada en una habitació, el que significa que camines duna pantalla a una altra en lloc d'usar scroll. Si bé el C64 és capaç de fer-ho amb facilitat, la disposició basada a la pantalla va ser una decisió intencionada, ja que crec que fa que el món sembli més gran i facilita enormement col·locar els sprites i lús del joc de caràcters. Al meu parer, el cor del joc no són els gràfics o l'animació, sinó el sistema de diàleg: passes la major part del temps parlant amb els NPC. Així que vam obtenir un joc que no requereix acrobàcies amb joystick sinó llegir i pensar. La idea del motor va venir quan el nostre equip de VCC (Vintage Computing Carinthia) va participar al Global Game Jam 2021. En aquell moment, a Logiker i Marsha els agradava molt un programa de televisió en un entorn històric coreà, per la qual cosa vam decidir fer un joc basat en aquest. S'anomenaria Sekelin com una "traducció" de pantalla. No era un motor sinó un concepte per configurar un joc, i en cadascun dels jocs que hem creat des de llavors (Babylon's Ark, Boxed Away, Tritopia i, per descomptat, El Despertar de Dagon), calia adaptar-lo amb un codi nou i personalitzat.

El joc ens trasllada al teu submarí, Derleth' i la seva tripulació que, davant del caos que regna a la terra, va cap a l'illa de Y'ha-nthlei a despertar un Antic i salvar la civilització. Som el capità d'aquest submarí i pel camí ens trobarem tota mena de problemes que complicaran el viatge i que faran que tinguem de prendre tota mena de decisions per salvar la missió i arribar a bon port. Haurem d'interactuar amb tota la tripulació i realitzar múltiples accions per tenir controlades també les forces sobrenaturals que hostils, també intenten que no arribem a l'illa i fracassem. El joc té diversos finals diferents, depenent de les accions que prenguem i ve acompanyat de 4 melodies que casen perfectament amb la temàtica i ajuden a ambientar el nostre recorregut. Sobre aquesta música és el mateix DeMOSic , que té 13 anys i en tenia 12 quan va compondre aquestos, qui ens parla de la seva composició:


Fer el BSO d'El Despertar de Dagon va ser força divertit i, al meu entendre, vaig executar les meves idees molt bé. Aquí teniu algunes curiositats sobre cadascuna de les melodies:
La melodia 1 era originalment un mòdul de l'Impulse Tracker que vaig portar a C64.
La 2 es va iniciar originalment com una altra melodia pel joc, que es va convertir en una pista a l'estil de Tim Follin (GnG) de manera accidental. De totes les melodies de la BSO, aquesta és la millor al meu entendre.
La melodia 3 és correcta i vaig optar per un estil tranquil, segons em va demanar Frodewin/Wil. Aquesta melodia era originalment més ràpida que a la versió final.
La melodia 4 és una illenca (bé, això és el que buscava, per suggeriment de Wil). Crec que casa bé amb el joc.
El joc ha sortit, de moment, en 8 idiomes, participant el mateix Beaber8bit (Łukasz Bobrecki) a l'original anglesa i polonesa, Wil Elmenreich a l'alemanya, Giusseppe Catalano a la italiana, Miha Grčar a l'eslovena, Wil Elmenreich y Hafsa Bousbiat a la francesa i jo mateix a la castellana i catalana. Hi ha 2 versions del joc, la comercial que ve en un cartutx que només està en anglès i que podeu comprar a la pàgina oficial i la Community edition. La diferència entre totes dues és que la CE porta les pistes incloses al text del joc i a la comercial aquestes pistes vénen als extres que acompanyen el cartutx.

Els crèdits:

Els enllaços:

  • AQUÍ podeu descarregar-vos la BSO del joc.
  • Al nostre ITCH.IO us podeu descarregar el joc.
  • En AQUEST altre teniu disponible la versió física en anglès.

Publicar un comentario

0 Comentarios